top of page

Weekly Charts - Uke 21

Aksjemarkedene er fortsatt i nedadgående trend og det går hardt ut over aksjer uten inntekt. Spesielt da teknologiaksjer. Energisektoren fortsetter å være den ledende sektoren med flest aksjer som viser til solide "setups". Ukens prisgrafer viser derfor til 3 aksjer fra denne sektoren.


Første aksje ut er:

Petrus Resources Limited - PRQ

Kilde: Tradingview.com


Aksjen har brutt ut av en solid base med økende volum. Som en ser har MACD kommet seg helt ned til nøytrale nivåer og er på vei med å bryte ut sammen med aksjen mens RSI er stigende. Holder seg fint over MA20/50.

 

4-timers chart av samme aksje:

Kilde: Tradingview.com


Som en ser av denne tidsrammen viser aksjen lignende karakteristikk som vist over. MACD har snudd om til positiv trend.

Andre aksje ut er:

CVR Energy - CVI

Kilde: Tradingview.com


Aksjen er på vei å bygge en fin base og videre moment. Volumet er på vei å tørke ut mens MACD og RSI er på vei ned mot støttende nivåer. Som en ser har aksjen holdt seg over MA20/50 siden utbruddet den hadde tidligere

 

4-timers chart av samme aksje:

Kilde: Tradingview.com


I denne tidsrammen ser en at MACD er på vei ned mot nøytrale nivåer mens RSI fortsatt ligger rundt trendlinje. Ikke like klar volumprofil som tidligere vist, men en kan se at salgspresset tørker ut.

Tredje aksje er:

Tidewater Inc - TDW

Kilde: Tradingview.com


Aksjen er på har hatt en eksplosiv oppgang på høyt volum. Den bygger nå et "High tight flag", sammen med en reduksjon i volum. Slike "setups" kan gi raske bevegelser til oppsiden og nedsiden og en må bruke tight stop-loss.

 

4-timers chart av samme aksje:

Kilde: Tradingview.com


Som en ser i denne tidsrammen kan aksjen fortsatt ha noe å gå på der momentindikatorene har fått kjølt seg ned. RSI på over 80 kan by på en midlertidig topp. Bryter MACD ned kan det være en indikasjon på at aksjen trenger en lengre konsolidering.

Ønsker du å lære mer begrepene vist over, samt metoder for å finne slike aksjer selv? Ta gjerne en kikk på vår nettside.


 

Disclaimer:


Det som blir presentert over er ingen finansielle råd eller tips. Vi er bare en uavhengig blogg der skribenten viser aksjer som viser teknisk styrke i dagens marked.

27 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle