top of page

Weekly charts - Uke 20

Vi har hatt en veldig svak periode i aksjemarkedene, og det er enda få aksjer som viser til fine "setups". Mange av de vi har/hadde på "watch-listen" har brutt ned sammen med indeksene. Det ser dog ut til at vi har en mulig rekyl på gang i de generelle markedene, om dette bare blir en kort rekyl i en fortsettende korreksjon eller om vi får en endring i trend er vanskelig å si helt enda.


Det er uansett energi sektoren som fortsatt er den ledene sektoren med flest potensielle og gode "trading-setups". Ukens prisgrafer viser derfor til to aksjer/instrument fra denne sektoren.


Første aksje ut er: Pine Cliff Energy - PNE

Kilde: Tradingview.com

Litt annen "setup" en hva vi har vist til tidligere. Aksjen har tidligere hatt en kort konsolidering med fallende volum. Den brøt så ut av denne basen, og har nå bygget en ny konsolidering rett over utbruddslinjen. Som vi ser av "chartet" har volumet vært høyt på dager der den har gått opp, og lavt på dager der den har gått nedover og konsolidert. Dette er tegn på at kjøpersiden er stor og selgersiden er lav. Om vi ser på MACD kan det være at aksjen igjen er klar for et brudd ut av den pågående konsolideringen. Både RSI og MACD er i fallende trend, som kan indikere på at aksjen trenger å fortsette konsolideringen litt til før den er klar for en bevegelse. Aksjen kan kjøpes på at den bryter ut gjennom motstandslinjen på ok volum eller på en test av utbruddslinjen etter at den har gått gjennom.


Den har "bouncet" fint på SMA 20/50 gjennom hele perioden den har trendet oppover.


 

4-timers chart av samme instrument: