top of page

Weekly charts - Uke 20

Vi har hatt en veldig svak periode i aksjemarkedene, og det er enda få aksjer som viser til fine "setups". Mange av de vi har/hadde på "watch-listen" har brutt ned sammen med indeksene. Det ser dog ut til at vi har en mulig rekyl på gang i de generelle markedene, om dette bare blir en kort rekyl i en fortsettende korreksjon eller om vi får en endring i trend er vanskelig å si helt enda.


Det er uansett energi sektoren som fortsatt er den ledene sektoren med flest potensielle og gode "trading-setups". Ukens prisgrafer viser derfor til to aksjer/instrument fra denne sektoren.


Første aksje ut er: Pine Cliff Energy - PNE

Kilde: Tradingview.com

Litt annen "setup" en hva vi har vist til tidligere. Aksjen har tidligere hatt en kort konsolidering med fallende volum. Den brøt så ut av denne basen, og har nå bygget en ny konsolidering rett over utbruddslinjen. Som vi ser av "chartet" har volumet vært høyt på dager der den har gått opp, og lavt på dager der den har gått nedover og konsolidert. Dette er tegn på at kjøpersiden er stor og selgersiden er lav. Om vi ser på MACD kan det være at aksjen igjen er klar for et brudd ut av den pågående konsolideringen. Både RSI og MACD er i fallende trend, som kan indikere på at aksjen trenger å fortsette konsolideringen litt til før den er klar for en bevegelse. Aksjen kan kjøpes på at den bryter ut gjennom motstandslinjen på ok volum eller på en test av utbruddslinjen etter at den har gått gjennom.


Den har "bouncet" fint på SMA 20/50 gjennom hele perioden den har trendet oppover.


 

4-timers chart av samme instrument:

Kilde: Tradingview.com


Her ser vi at aksjen kan fortsette i den lille rangen en periode til før den gjør en større bevegelse. MACD viser tegn til at aksjen kanskje allerede nå er klar for en ny runde med moment.

Dagens andre chart blir denne gangen et instrument:

ProShares Ultra Bloomberg Crude Oil - UCO

Kilde: Tradingview.com


Dette instrumentet er en kjenning fra uke 18. Som vi ser holder det på å bygge en solid base. MACD har komt seg helt ned til nøytralt nivå, og instrumentet bør være nær en tid hvor en større bevegelse kommer. Volumet har vært veldig lavt gjennom hele konsolideringen, som er et tegn på at mange avventer et brudd opp eller den før de går inn i instrumentet


 

4-timers chart av samme instrument:

Kilde: Tradingview.com


Viser til mye av det samme som chartet over. En klar indikasjon på at MACD bryter opp eller volumet øker når instrumentet går opp eller ned kan vise til veien videre.

Ønsker du å lære mer begrepene vist over, samt metoder for å finne slike aksjer selv? Ta gjerne en kikk på vår nettside.


 

Disclaimer:


Det som blir presentert over er ingen finansielle råd eller tips. Vi er bare en uavhengig blogg der skribenten viser aksjer som viser teknisk styrke i dagens marked.

21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page