top of page
Å avslutte en avtale

Avsluttende ord og veien videre

Kognitiv bias

 

Det er en kjent effekt som kalles; Dunning-Kruger-effekten. Dette er en kognitiv bias som sier at personer med begrenset kunnskap og kompetanse innen et sosialt eller intellektuelt felt, feilaktig overvurderer sine egne egenskaper og evner i disse områdene.

 

Dunning Kruger Effect effekten

Kilde: Istockphoto.com

Denne effekten er noe du bør være bevist på samt tenke godt over når du trer inn i verdenen av finans. Når du først begynner med investeringer, kanskje treffer på noen gode handler og tjener penger. Er det fort gjort å tenke at dette er lett og at dette er noe du mestrer. Men husk, innen finans konkurrerer du mot de smarteste hodene i hele verden. Det er ekstremt vanskelig å skape solid vekst år etter år, uten å påføre seg selv stor risiko. I starten kan til og med denne risikoen være påført uten at du vet om den selv.

 

For å lykkes i markedet er det derfor ekstremt viktig at du finner din "edge". Lær så mye du kan, ta minimalt med risiko før du har lært deg hvordan denne kan påvirke deg og vær ydmyk på veien.

Tips og triks

 

Når du skal begynne å sette deg inn i selskaper og sektorer, samt bestemme deg for om et selskap er billig eller ikke. Anbefaler vi at du ikke leser "click-bait" artikler fra finansaviser, lovende ord fra forum eller lignende. Les bøker, sett deg inn i fundamental og teknisk analyse samt finn ut hva som passer din investeringsprofil best.

 

Les gjerne videre her på Sans For Finans, og gjør deg opp egne meninger og analyser for om et selskap eller instrument er verdt å investere i eller ikke. Du må huske at de fleste medier og sider har en agenda. I dag lever de fleste på antall klikk, og da er det ofte frykt eller FOMO som generer de beste inntektene. Har du bekjentskap som har god kunnskap innen finans, kan det være lurt å sparre med disse før du begynner på reisen.

Å håndtere risiko er det aller ALLER viktigste du kan lære når det kommer til investeringer. Om du tar store tap, kan det ta lang tid å komme seg tilbake til hvor du startet. Vi har derfor laget en helt egen dedikert sjanger for risiko og håndtering av risiko. Det anbefales på det sterkeste at du leser gjennom denne.

Som nevnt i innledningen kan aksjehandel være både lukrativt og lærerikt. Vi håper dermed at Sans For Finans kan bidra med å hjelpe nybegynnere samt viderekomne med å få en større forståelse for den store globale verden innen finans.

 

Vi ønsker dere hver og en masse lykke til på veien videre.

En stor hilsen fra oss i

Sans For Finans

avsluttende ord veien videre avsluttende investering og veien videre avsluttende ord og veien videre

bottom of page